• POĎAKOVANIE ZA ÚRODU

          • Aj naši žiaci ZŠ prispeli svojimi výrobkami na sv. omšu, ktorá bola slávená 25.9. 2022 ako poďakovanie za tohtoročnú úrodu. Tento týždeň sme na hodinách NAV so žiakmi I.-IV. ročníka navštívili chrám, aby si žiaci mohli pozrieť umiestnenie svojich výrobkov a poďakovali Pánu Bohu za dary zeme. Spoločne sme si prezreli výzdobu, poďakovali a pomodlili sa a v závere sme dostali požehnanie od p. farára. Možno aj takýmto spôsobom naučíme deti vážiť si jedlo a ktovie? Možno z nich vyrastú budúci poľnohospodári :-)

          • Brána jazykov otvorená

          • Dňa 27.9.2022 sa pri príležitosti Európskeho týždňa jazykov žiaci 9. ročníka – Colin Jurík, Matej Pavkov a Jozef Frederik Ostatný - zúčastnili 9. ročníka súťaže Brána jazykov otvorená v Gymnáziu Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. 29 družstiev vytvorených žiakmi z okolitých škôl súťažilo v plnení úloh v rôznych jazykoch. Úlohy v nemčine a ruštine našim žiakom robili trochu problémy, nakoľko sa učia len anglický jazyk. Napriek týmto prekážkam si vybojovali krásne 13. miesto! Blahoželáme a veríme, že aj budúci rok sa podarí podobný úspech. Mgr. S. V. Novická

          • ZBER VRCHOLÍ!

          • Dávame do pozornosti, že zber papiera v ZŠ vrcholí a ukončí sa dňom 30.9. 2022 Následne sa vyhodnotí víťazná trieda, ktorá v prepočte na 1 žiaka vyzbierala najväčší počet kg a tá vyhrá DEŇ VOĽNA S PREKVAPENÍM! Tak sme zvedaví, ako veľmi žiaci túžia po prázdninách :-)

          • Dozviete sa o lese...

          • V Ponitrianskom múzeu to žije!

            O tom sme sa presvedčili v piatok 9.9. 2022 v Zlatých Moravciach, kde sme sa s vybranými triedami prvého a druhého stupňa zúčastnili interaktívneho edukačného programu Dozviete sa o lese.

            Program pripravený Ponitrianskym múzeom a OZ Tribeč LESY SR formou lesnej pedagogiky obsahoval súťažné a kreatívne aktivity a rôzne ukážky z práce poľovníkov a lesníkov.

            Hodinku pred začatím aktivít sme vyplnili prechádzkou k Mauzóleu Miggazziovcov, kde sa deti dozvedeli zaujímavosti o hrobke i o rode Miggazziovcov, s ktorými je spätá história Zlatých Moraviec a okolia.

            V múzeu nám pani riaditeľka Mgr.P. Žáčiková v pútavom výklade predstavila minulosť poľovných revírov pod Tribečom. Vonku v Parku J. Kráľa medzitým nastal čulý ruch. Medzi stanovišťami s aktivitami sa to hemžilo žiakmi, ktorí sa snažili nazbierať pečiatky do ,,preukazu" na darček. Deti sa hravou formou naučili rozoznávať zvieracie stopy, stromy a byliny, lesnú zver a tiež ako sa správať v lese, ako poskytnúť prvú pomoc a iné užitočné veci. Najväčšia tlačenica bola pri ujovi s dvojicou poľovníckych psov Pred odchodom sme si ešte stihli vyrobiť prívesky z dreva a

            knižôčky a plagáty na hodiny prírodovedy a biológie. Teší nás, že sme sa zúčastnili, bolo to veľmi vydarené dopoludnie a deti si odniesli zážitky i vedomosti.

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie .

            Ani premenlivé počasie nás neodradilo od absolvovania účelového cvičenia na čerstvom vzduchu. V časti zdravotná príprava si žiaci najprv osviežili už skôr získané vedomosti o základoch prvej pomoci a o tom ako sa správať v situácii, kedy je potrebné poskytnúť prvú pomoc v improvizovaných podmienkach. Potom si v skupinkách natrénovali stabilizovanú polohu a použitie trojrohej šatky na fixáciu hornej končatiny a pri poranení hlavy. Nakoniec žiaci s nadšením (viac či menej úspešne) vyskúšali rôzne spôsoby transportu zranenej osoby. Zistili pri tom, aká dôležitá je spolupráca, komunikácia a rozdelenie si úloh. Napriek serióznej téme nebola núdza o komické situácie a dobrú náladu. Žiaci si precvičili aj svoje schopnosti v riešení mimoriadnych situácií.

          • Plenárna schôdza!

          • Vážení rodičia! Srdečne vás pozývame na plenárnu schôdzu, ktorá sa uskutoční v utorok, dňa 13.9.2022 v budove ZŠ so začiatkom o 16:00hod. Budú sa riešiť dôležité informácie, preto vás prosíme o čo najvyššiu rodičovskú účasť. Ďakujeme!

          • Zber papiera 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Od zajtra spúšťame druhé kolo zberu papiera. Papier, noviny, časopisy a kartón môžete nosiť priamo do budovy školy každý deň od 08:00 - 15:00 hod. V prípade potreby dohodnutia individuálneho času volajte 0903217771.

            Podmienky rovnaké ako pri prvom kole zberu:-D

          • Nástup žiakov k 05.09.2022 - COVID 19

          • Dovoľujeme si upozorniť rodičov našich žiakov, že k 05.09.2022 (1. deň nástupu do školy) je potrebné predložiť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivá sa predkladajú online cez edupage. Návod podania tlačiva cez edupage - 

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u21/u3631

            Pokiaľ niekto z rodičov nepracuje so stránkou edupage, je potrebné tlačivo priniesť vyplnené a podpísané v tlačenej forme. Prázdne tlačivá sa budú nachádzať aj v obchode Coop Jednota. Ďakujeme za pochopenie