• ŠACHOVÉ ÚSPECHY!

          • Sme hrdí na našich,,domškolákov", súrodencov Slezákových, ktorí rozvíjajú svoje šachové danosti a prezentujú sa v tom najlepšom svetle. Chlapcom: Jankovi a Paľkovi srdečne blahoželáme, pretože na Majstrovstvách okresu v rapid šachu v Zlatých Moravciach získali hneď 2 medailové pozície zo všetkých 12 súťažiacich, a to 1. miesto- Ján Slezák a 3. miesto - Pavol Slezák. Chlapcom držíme palce na blížiacom sa krajskom kole v Nitre, ktoré sa bude konať 8.12.

          • 1. KATARÍNSKY PLES ZŠ

          • Streda - záznamy z plesu uverejniť treba

            Dovoľte nám, aby sme sa s vami podelili o, dovolím si povedať, TOP udalosť školy tohto roka! V sobotu, 26.11. sme úspešne zahájili 1. ročník Katarínskeho plesu ZŠ Skýcov s úžasnou účasťou a ešte lepšou zábavou, veď vidieť plný parket takmer o 4 ráno a zatvárať KD o 5 ráno hovorí samé za seba! Tohtoročný ples sme pripravili s láskou pre všetkých, ktorí chceli podporiť našu ZŠ, za čo sme vám úprimne z hĺbky srdca veľmi vďační!!! Naša vďaka patrí zamestnancom ZŠ, rodičom a priateľom školy za aktívnu podporu, prípravu sály, tombolu a rady, ale aj dievčatám z baru (K. Mena a N. Zbonková), obsluhujúcim dievčatám (N. Pavková a M. Lukáčová), DJ- Rasťovi Uhreckému a Viktorovi Šálymu, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru, pričom sa aj sami zabávali (viď. foto), p. starostovi Mgr. T. Kolembusovi za darčekový kôš do tomboly, OÚ Skýcov za poskytnuté priestory, pani A. Pavkovej za ochotu sprostredkovať materiály na obsluhu a výborné kabáčiky , Mgr. R. Pavkovovej za nácvik detí našej školy na úvodný tanček, A. Žigovej za plastové poháriky do baru, DH Skýcovanke za nezištné spestrenie kultúrneho programu a vytvorenie skvelej atmosféry, firme Rechtys za sponzorské darovanie spotrebného materiálu(servítky, poháriky, lyžičky...),ZŠ Topoľčianky za zapožičanie obrusov, sklených pohárov a šálok na kávu, ale obrovské ĎAKUJEME si nechávame ku koncu pre našu skýcovskú COOP Jednotu, ktorá nám ochotne pomohla pri zabezpečení potrebných materiálov do baru. Je veľmi veľa ľudí a firiem, ktorým by sme sa chceli poďakovať, čo sa už osobne aj stalo, tak verím, že sa tu v slove ĎAKUJEME ešte raz nájdu

            Z dôvodu, že na FB môžeme uverejniť naraz iba 80 foto, sme fotky rozdelili do 2 blokov, tu sú fotky č.1. a odkaz na youtube video - záznam z plesu, dúfam, že poteší ako milá spomienka...Za spracovanie tohto videa sme veľmi vďační S. Gajňákovej

            Budeme veľmi radi, ak nám svoje postrehy z plesu dáte do komentárov, aby sme vedeli, čo zlepšiť k budúcemu roku

            https://youtu.be/9CdMQMuZAz4

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABIČKY

          • Aj tento rok sa naša škola zapája do projektu: Koľko lásky sa zmestí do krabičky! Zbierka prebieha do 5.12.(vrátane), čiže 5.12. večer ideme do ZM odovzdať krabičky.Chceme vás pekne poprosiť o podporu, nakoľko balíčky idú priamo ľudom do domovov dôchodcov v Zlatých Moravciach, čiže priamo dostanú to, čo im zabalíte. Veď dávaním sa láska zdvojnásobuje a o tom by to malo byť, že s láskou myslíme na starých, chorých, ktorí sa často cítia opustení a aj takýmto spôsobom im vieme prejaviť vďačnosť za ich život. POZOR, treba si preštudovať manuál, čo krabička má a NESMIE obsahovať!

            Dôležité INFO! Krabička musí byť ozdobným papierom zabalená zvlášť spodná časť, zvlášť vrch, aby bolo možné do nej nahliadnuť a skontrolovať obsah.

            MANUÁL:

            Čo by MALA obsahovať KRABIČKA:

            Aspoň jednu položku z nasledovných kategórií

            -niečo sladké ( napr. keksíky, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA keksy, čokoláda, piškóty, plnený croissant, detská výživa, krabičkový džús...)

            -niečo slané (tyčinky, praclíky, krekry, crumky...)

            -niečo teplé (káva, čaj, cappuccino, horúca čokoláda, Melta, Caro...)

            -niečo mäkké (ponožky, uterák, šál, čiapka, rukavice, papuče...)

            -niečo voňavé (sprchový gél, voňavka, tekuté mydlo, vlhčené utierky, sprej, zubná pasta, krém na ruky, balzam po holení...)

            - niečo na zábavu (krížovky, sudoku, kniha, časopis, žreb, vlastnoručne vyrobená pohľadnica/list...)

            - niečo zo srdca (ručné výrobky, prázdna pohľadnica s nalepenou známkou, soška, malý vankúšik, šálka, ruženec, rámik na fotku...)

            Čo by balíček nemal obsahovať:

            -používanú kozmetiku, nosené oblečenie, otvorené potraviny alebo po záruke, čerstvé ovocie, resp. veci s krátkou zárukou trvanlivosti, špecif. typ oblečenia(sveter, pyžamo...nemusíte uhádnuť veľkosť),sviečky, zapaľovače, čistiace prostriedky, lieky, alkohol, vitamíny, peniaze a pod.

          • PANI ZIMA

          • Zima, vietor, námraza,

            blíži sa vianočná nálada.

            Všetci si veľmi želáme,

            nech všade na svete zavládne,

            pokoj, zdravie, láska,

            nech vás opustí každá vráska.

            Nech prežijeme požehnané sviatky

            a aby neboli doma žiadne hádky!

             

             

          • Soľná jaskyňa

          • V stredu 16.11. sme sa s piatakmi vybrali do soľnej jaskyne v Relax centre Zlaté Moravce. Hneď ako sme vošli, deti sa vrátili v čase do dôb svojho detstva. Počas hodiny sa hrali s formičkami v soli a relaxovali. Potom sme podľa pokynov pani riaditeľky precvičili dýchanie. Neskôr sme navštívili Ponitrianske múzeum, kde spoznali hudobné nástroje ľudového folklóru a zabavili sa pri spievaní a hraní ľudových piesní. Na záver si všetci zatancovali.

          • iBobor

          • Žiaci našej školy sa spoločne so stovkami iných žiakov na celom Slovensku zapojili do matematickej súťaže iBobor. Súťažili naši kmeňoví žiaci, ale aj domškoláci. Spoločne máme 7 úspešných riešiteľov, čo je úžasný počet!!! Poďakovanie patrí všetkým žiakom, ale menovite sa chceme poďakovať a zablahoželať Adelke Matejovovej (V. ročník), ktorá dosiahla percentil 99,04% a Sofii Fajnovej (VII. ročník), ktorá súťažila v kategórii spolu s deviatakmi a dosiahla percentil 93,22% (percentil= lepšia ako uvedené % súťažiacich), čo je vynikajúci celoslovenský výsledok! Ďalšími úspešnými boli: Colin Jurík (IX. ročník) 67,98%, Matej Pavkov (IX. ročník) 84,69%, Kristína Slezáková (VIII. ročník - domškoláčka) 90,02%, Ján Slezák (VI. ročník - domškolák) 94,7% a Pavol Slezák(2. ročník - domškolák) 87,65%. všetky % sú percentili žiakov. Sme veľmi radi, že žiaci našej školy takto krásne reprezentovali svoje nadobudnuté vedomosti z matematiky, a teda naše poďakovanie patrí aj vyučujúcemu MAT, Mgr. J. Zvolenskému.

          • Zveľaďovanie okolia školy

          • Včera, 10.11. sme so žiakmi D. Dunka, T. Belančík, M. Biloš a S. Kurkin pilne pracovali na dokončení chodníka vedúceho do Záhrady na zjedenie. Chalani natierali, fúrikovali, lopatovali, nosili, pomáhali, čo im sily stačili, za čo im patrí obrovské ĎAKUJEME! Taktiež sa veľmi pekne chceme poďakovať p. Milanovi Matejovovi, ktorý vo svojom voľnom čase nezištne prišiel pomôcť osadiť a spojiť materiál. A ďakujeme aj p. Robovi Dávidovi, ktorý škole venoval potrebný roxor. Chlapi, ozaj veľká vďaka! Hovorí sa, že na dome je vždy kopu práce, tak si viete predstaviť koľko práce je v škole, a keďže tu máme iba jedného, ale zato veľmi šikovného pedagóga, veľká vďaka patrí aj jemu – J. Zvolenský, pretože každú voľnú chvíľku trávi malými-veľkými prácami okolo školy. Ďakujeme!

          • Okrené kolo Olympiády zo SJL

          • Včera, 10.11. sa náš žiak deviateho ročníka, Matej Pavkov, zúčastnil okresného kola Olympiády zo SJL. Vybojoval si postup zo školského kola, v ktorom si zmeral silu so spolužiakom C. Juríkom a s ôsmačkou S. Fajnovou a po veľmi tesnom rozdiele postúpil do okresného kola, ktoré sa konalo v Topoľčiankach. Skončil na krásnom bronzovom mieste, takže srdečne GRATULUJEME! Tešíme sa, že takto krásne a úspešne reprezentoval našu ZŠ a prajeme mu, aby tieto vedomosti v budúcnosti mnohonásobne zúročil.

          • Rozprávková stena

          • V šiestej triede to na konci šk. roka 2021/2022 frčalo. Spolu s  ,,mojimi“ deťmi sme sa pustili do skrášľovania našej triedy a pokúsili sme sa ju odovzdať terajším piatakom so slovenčinárskou tematikou. Na zadnú stenu sme spoločnými silami nakreslili rôzne literárne žánre, ktoré sa preberajú práve v piatom a šiestom ročníku, ktorého súčasťou budú vždy iba žiaci v tejto triede. No, schválne, skúste podľa fotiek priradiť:  povesť, bájku, rozprávku(ľudovú a autorskú) či legendu? Veríme, že sa trieda, ktorú sme odovzdali žiakom piateho ročníka páči a že im vytvára podnetné učebné prostredie. Takže veľké ďakujem patrí žiakom terajšieho siedmeho ročníka: V. Belančíková, D.Dunka, A. Ďuračka, S.Mihál, P.Šabo a M. Zbonka, ktorí vymaľovávali ostošesť, čím nielen pomohli, ale si zmysluplne vyplnili koncoročný čas posledného týždňa a zároveň vytvorili hodnotu, ktorú si (podľa ich slov)sami vážia. A veľká vďaka patrí za pomoc pri realizácii aj J. Zvolenskému a Z. Rajtarovej.

          • Milí priaznivci našej školy!

          • Veľmi nás teší, že len počas jedného (dnešného) dňa sme predali 52 vstupeniek, z čoho máme veľkú radosť :-)
            Len pre vysvetlenie názvu - Katarínsky ples, lebo viacerým sa vám to skôr spája s pojmom Katarínska zábava. Ide o to, že chceme udržať slušnú úroveň zábavy, preto vás žiadame o dresscode, teda páni v oblekoch a dámy v koktejlových šatách. Teda: ,,Nie, dámy, nemusia byť dlhé plesové róby!" :-)
            Už teraz sa na vás všetkých veľmi tešíme a veríme, že spolu strávime krásny večer plný príjemných zážitkov!

          • Deň aktívneho voľna

          • V piatok, 4.11. tretiaci našej školy absolvovali (podľa ich slov) veľmi pekný aktívny deň voľna, ktorý si zaslúžili zberom papiera. Navštívili soľnú jaskyňu v Relax centre v Zlatých Moravciach. Počas hodinového pobytu v priestoroch soľnej jaskyne sa hrali so soľou a neskôr s p. riaditeľkou precvičili dýchanie. Po tomto pobyte navštívili Ponitrianske múzeum, kde im pani lektorka pútavou formou vysvetlila históriu nášho regiónu. Samozrejme, najviac ich upútali predmety nájdené, či darované obyvateľmi Skýcova. Príjemné dopoludnie sme ukončili v cukrárni, kde si každý vybral zákusok podľa vlastnej chute.

          • Informatika 6

          • Dnes mali žiaci 6. ročníka za úlohu zobraziť seba a pani učiteľku v Avatare a vložiť to do Padletu.. Podarili sa im verné kópie. Čo myslíte? 

          • Myslíme na vás!

          • S deťmi sme sa cez hodinu NAV prišli na cintorín pomodliť za našich blízkych, aby sme im vyprosili, práve v tomto období, potrebné milosti. Zároveň ich učíme úcte k zosnulým, pomoci cirkvi trpiacej a že smrť je neoddeliteľnou súčasťou našich životov.

          • Október – mesiac úcty k starším

          • „Prišli k nám dedko s babičkou, privítali sme ich pesničkou.“

            Takto nejak to začínalo aj v škole, keď nás v stredu 26. 10. navštívili starí rodičia. Deti im za zvukov piesne zatancovali. Mamky a staré mamky zasa upiekli výborné koláče a pagáče. Navzájom hádali slová používané v tom danom období. Neskôr sa pustili do vyrezávania a maľovania tekvíc a do jedenia prichystaného občerstvenia. Spolu vytvorili krásne tekvicové diela. Na záver sme starých rodičov obdarovali Pamätnými listami. Tešíme sa, že prijali naše pozvanie v takom počte, ale hlavne, že sa zabavili. Želáme pevné zdravie, veľa lásky od najbližších a veľa úcty, pretože si ju zaslúžia po celý rok, nie iba v októbri.