• Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie .

            Ani premenlivé počasie nás neodradilo od absolvovania účelového cvičenia na čerstvom vzduchu. V časti zdravotná príprava si žiaci najprv osviežili už skôr získané vedomosti o základoch prvej pomoci a o tom ako sa správať v situácii, kedy je potrebné poskytnúť prvú pomoc v improvizovaných podmienkach. Potom si v skupinkách natrénovali stabilizovanú polohu a použitie trojrohej šatky na fixáciu hornej končatiny a pri poranení hlavy. Nakoniec žiaci s nadšením (viac či menej úspešne) vyskúšali rôzne spôsoby transportu zranenej osoby. Zistili pri tom, aká dôležitá je spolupráca, komunikácia a rozdelenie si úloh. Napriek serióznej téme nebola núdza o komické situácie a dobrú náladu. Žiaci si precvičili aj svoje schopnosti v riešení mimoriadnych situácií.

          • Plenárna schôdza!

          • Vážení rodičia! Srdečne vás pozývame na plenárnu schôdzu, ktorá sa uskutoční v utorok, dňa 13.9.2022 v budove ZŠ so začiatkom o 16:00hod. Budú sa riešiť dôležité informácie, preto vás prosíme o čo najvyššiu rodičovskú účasť. Ďakujeme!

          • Zber papiera 2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Od zajtra spúšťame druhé kolo zberu papiera. Papier, noviny, časopisy a kartón môžete nosiť priamo do budovy školy každý deň od 08:00 - 15:00 hod. V prípade potreby dohodnutia individuálneho času volajte 0903217771.

            Podmienky rovnaké ako pri prvom kole zberu:-D

          • Nástup žiakov k 05.09.2022 - COVID 19

          • Dovoľujeme si upozorniť rodičov našich žiakov, že k 05.09.2022 (1. deň nástupu do školy) je potrebné predložiť písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivá sa predkladajú online cez edupage. Návod podania tlačiva cez edupage - 

            https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u21/u3631

            Pokiaľ niekto z rodičov nepracuje so stránkou edupage, je potrebné tlačivo priniesť vyplnené a podpísané v tlačenej forme. Prázdne tlačivá sa budú nachádzať aj v obchode Coop Jednota. Ďakujeme za pochopenie

          • ZBER PAPIERA - 05.09.2022

          • Vážení rodičia, milí žiaci. Na konci školského roku sme Vás informovali o blížiacom sa zbere papiera, ktorý bude prebiehať hneď v prvý septembrový týždeň. Pokiaľ teda máte kartóny, časopisy, novinový papier, zber sa začína hneď od pondelku 05.09.2022. Čas bude upresnený 02.09.2022.

            Ďakujeme

          • Učiteľ Slovenska 2021

          • A je to tu! Náš výnimočný kolega Mgr. Jozef Zvolenský získal celoslovenské ocenenie Učiteľ Slovenska 2021 - cena verejnosti, kde získal vyše 5000 hlasov! Veľmi sa spolu s ním tešíme, že kvalita jeho práce dostala aj takéto ocenenie a celoslovensky zviditeľnil nielen matematiku a metódy učenia, ale aj našu ZŠ Skýcov a obec Skýcov. Na galavečeri v BA ho sprevádzala jeho manželka, Mgr. Evka Zvolenská, p. riaditeľka ZŠ Skýcov PaedDr. Magdaléna Slezáková a starosta našej obce Mgr. Tomáš Kolembus. Avšak, o stovkách ľudí, ktorí ho sprevádzali online a tešili sa spolu s ním asi ani nemusíme vravieť. Z celého srdca

            GRATULUJEME!!!

          • Pytagoriáda

          • Matej Pavkov, žiak 8 .ročníka, sa stal úspešným riešiteľom Okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda . Do celoštátneho kola postupuje najlepších 25 z celého Slovenska a Matej sa medzi nich už nedostal. Napriek tomu je to krásny úspech. Matejovi úprimne blahoželáme a držíme palce do ďalších súťaží v budúcnosti.

          • Zber papiera

          • Vážení rodičia a žiaci!

            Naša škola organizuje už v najbližších dňoch od 25.04.-27.04.2022 Zber papiera.

            Najšikovnejšia trieda môže získať 1 skvelý deň aktívneho voľna aj s menším občerstvením (PIZZA) alebo odmenu v podobe chutnej a sladučkej torty.

            Zbieram, zbieraš, zbierame.

          • Prezenčné vyučovanie od 10.01.2022

          • Riaditeľstvo Základnej školy oznamuje rodičom, že prezenčné vyučovanie pre žiakov I. a II. stupňa sa začne v riadnom termíne 10.01.2022. Škola sa aj naďalej riadi aktualizovaným školským semaforom a vyhláškou UVZ č. 262.

            Zároveň si dovoľujeme pripomenúť rodičom, že pri návrate žiakov 10.01.2022 je potrebné odovzdať triednym učiteľom písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Vytlačené tlačivá sú k dispozícii aj v obchode Coop Jednota. Rodičia, ktorí aktívne využívajú Edupage môžu tlačivá o bezpríznakovosti vyplniť aj online podľa priloženého návodu. Zaroven upozorňujeme,že vyučovanie bude prebiehať podľa štandardneho rozvrhu platneho od 2.9.2021.

            https://help.edupage.org/sk/u2462

          • Rozvrh počas dištančného vzdelávania od 09.12.2021

          • Riaditeľstvo Základnej školy Skýcov oznamuje rodičom žiakov II. stupňa, ktorí sa budú vzdelávať dištančným spôsobom od zajtrajšieho dňa, že výchovno - vzdelávací proces bude prebiehať podľa rozvrhu, ktorý je platný od 09.12.2021. Vzdelávanie bude prebiehať podľa rozvrhu od 07:50 a vyučovať sa budú všetky predmety okrem Výtvarnej výchovy, Hudobnej výchovy, Technickej výchovy, Telesnej a športovej výchovy.Každý vyučujúci oboznámi žiakov o používaní platformy pre dištančné vzdelávanie (ZOOM, Google Meet, Edupage).

            Upozorňujeme žiakov a rodičov, že počas dištančného vzdelávania je potrebné dodržiavať školský poriadok pre dištančné vzdelávanie. 

            Za pochopenie ďakujeme. 

          • Dištančné vzdelávanie pre žiakov II. stupňa 

          • Riaditeľstvo Základnej školy oznamuje rodičom žiakov II. stupňa, že s účinnosťou a platnosťou od 09.12.2021 (zajtra) prechádzajú žiaci II. stupňa na dištančné vzdelávanie z domu. Informácie ohľadne rozvrhu budú zverejnené  v priebehu dnešného dňa. 

          • Online tanečný hip-hop tréning

          • Online tanečný hip - hop tréning: 

            vzhľadom k obľúbenosti našich online otvorených tanečných tréningov s Lacim Strikeom a aktuálnej situácii, kedy sú mnohé mimoškolské aktivity pozastavené alebo zrušené, sme sa rozhodli zorganizovať ďalšie otvorené lekcie. Tieto tréningy sú pre všetky deti od 6 rokov zdarma. Najmä v aktuálnej situácii považujeme za veľmi dôležité dbať na to, aby deťom ostávala dobrá nálada a radosť z pohybu. Radi by sme preto Vám aj Vašim žiakom poskytli možnosť zúčastniť sa týchto online tréningov zdarma už v stredu 1.12. 2021. 

            Bezplatné otvorené tréningy hip hop-u s Lacim Strikeom sa uskutočnia v stredu 1. decembra prostredníctvom aplikácie ZOOM, v nasledovných časoch:

            16:00 - detská skupina (6-7 rokov)

            17:00 - detská skupina (8-9 rokov)

            18:00 - teen skupina (10-14 rokov)

            19:00 - začiatočníci / dospelí tanečníci (15+ rokov)

            Pozývame všetkých malých aj veľkých nadšencov tanca a pohybu od 6 rokov, ale aj dospelých, ktorí si chcú zatancovať s Lacim Strikeom alebo skúsiť niečo nové.

            Budeme Vám veľmi vďační, ak informácie o našich tréningoch prezdieľate akýmkoľvek spôsobom aj medzi žiakov Vašej školy.

            Všetky informácie a prihlášku na otvorený tréning nájdete na tomto linku: https://www.streetdance.sk/trening-zadarmo.

             

            Ďakujeme Vám za podporu.

            Prajeme Vám pekný deň, pevné nervy a hlavne zdravie. 

            Laci Strike & Street Dance Academy